Medlemsbrev 3/2020

26.10.2020

Uppdatering av kontaktuppgifter garanterar snabbare informationsflöde


Antalet brevpost minskar hela tiden. Även i vår förening är e-post det snabbaste, effektivaste och billigaste informationssättet. Under Coronatiden kan det bli snabba förändringar gällande ordnande av evenemang och då går infon snabbast via elektroniken. För tillfället fattas e-postadress och telefonnummer på 150 medlemmar, så var vänlig, gå in på vår webbsida och kontrollera att du inte är en av dem! Uppgifterna kan också uppdateras åt Arja med e-post eller per telefon (kontaktuppgifter i slutet av texten).

Vår nationella takorganisation Muskelhandikappförbundet förnyar sin kommunikation inkommande höst och vinter. Meningen är att informera i större utsträckning och oftare om aktuella och viktiga ärenden.

Till Muskelhandikappföreningens medlemmar skickas i fortsättningen Medlemsinfo automatiskt till alla medlemmar och stödmedlemmar, vilkas e-postadress finns i medlemsregistret. Det är således viktigt även gällande förbundets information att dina kontaktuppgifter är up to date.

 

Höstmöte på Härmän kuntokeskus


Lördag 21.11 ordnas höstmöte på Härmän kuntokeskus.

Dagen inleds med buffé kl 11. Efter maten, ca 12.30 hålls det lagstadgade höstmötet, på vilket skall behandlas även ärenden som skulle ha behandlats på vårmötet, när Coronan slog till.

Efter mötet utlovas lillajulstämning och musik när folkmusikensemblen PYK (spelmän över kommungränser). De framför både julsånger och folkmusik. Efter programmet möjlighet till Spa.

Denna gång betalas ingen självrisk för dagen. Anmälan och uppgifter om allergier och ev. diet till Arja senast fre 13.11.

 

Vi bekantar oss med Muskelhandikappförbundets verksamhetsledare på julglöggsträff


Muskelhandikappförbundet rf:s verksamhetsledare Sari Kuosmanen kommer för att träffa muskelsjuka, deras anhöriga och assistenter i Vasa måndag 16.11 kl 16.00–18 00. Platsen är Organisationscentrets mötesrum Vartti, adress Korsholmsesplanaden 44, 2:a våningen. Medan vi njuter av glögg och kaffe berättar Sari om sina funderingar angående förbundets funktion samt tar emot hälsningar och funderingar.

Stick dej in på en gemensam glöggträff, antingen fem minuter eller en timme, vilket som passar dej bäst. Alla är hjärtligt välkomna.


Program:

⁕ Kl 16–16.15 Välkommen! Organisationsplanerare Marjo

⁕ Kl 16.15–16.30 presenterar sej Sari

⁕ Kl 16.30–18.00 är verksamhetsledaren och organisationsplaneraren anträffbar och glöggpannan står varm

På grund av serveringen anmäl till Marjo senast torsdag 12.11.

 

 

Muskelhandikappförbundet ordnar verksamhet

 

Kvällsluren för äldre


Kvällslurentjänsten för äldre, som Muskelhandikappförbundet startade på våren fortsätter även nu på hösten. Till kvällsluren kan du ringa och diskutera eller ställa frågor som du har på hjärtat. Följande dejourer är ons 11.11 och ons 9.12 kl 17.00–19.00.

Kvällsluren svarar på numret 050 591 4244 och i andra ändan svarar organisationsplanerare Raija Similä, som är ansvarig för Muskelhandikappförbundets seniorverksamhet. Samtalet kostar normal samtalsavgift utan serviceavgift.


 

Muskelhandikappförbundets fysioterapeuter har påbörjat rehabiliteringsmottagning på distans


Muskelhandikappförbundets fysioterapiverksamhet har i 30 års tid, som enda i Finland, samlat in erfarenhet angående fysioterapi för muskelsjuka.

På muskelsjukdomar specialiserade fysioterapeuter inom Muskelhandikappförbundet har påbörjat rehabiliteringsmottagningar på distans. Med hjälp av den nya verksamheten kan även en muskelsjuk person, som bor på geografiskt långt avstånd, få tillgång till specialist inom andnings- och fysioterapi.

Med hjälp av rehabilitering på distans kan man i realtid träffa en fysioterapeut och få personliga råd och övningar till stöd för den fysiska verksamheten.

För mottagningen behövs en dator, nätförbindelse samt e-postadress. Nätförbindelsen bör vara tillräcklig för att kunna dela videobild samt ljud. Fysioterapeuterna ger råd angående förverkligande av mottagningen i samband med tidsbeställningen.

Det kan vara frågan engångsmottagning eller fortgående terapi i enlighet med klientens behov och önskemål. Tidsbeställningen görs per telefon på nummern 044 736 1030 vardagar 9–15 eller e-post fysioterapia@lihastautiliitto.fi.

60 minuters fysioterapimottagning kostar 56 € och priset på fysioterapeutens skriftliga utlåtande är 26 €.

Mottagningen på distans skall man i främsta hand själv betala. Om man får betalningsförbindelse för distansmottagningen, är det även möjligt att använda sej av denna. Betalning sker via fakturering. Extra faktureringstillägg tillkommer inte.

 

FÖRENINGENS KONTAKTUPPGIFTER

Ordförande Arja Jylhä-Ketola, 040 579 4165, arja.jylha-ketola(a)wippies.com

Sekreterare och informatör Elina Levijoki, 040 517 7243, elinalevijoki(a)gmail.com

• Carita Ahlvik-Fors, Jakobstadsnejdens muskelhandikappgrupp, 050 535 5428, carita.ahlvik(a)gmail.com

Muskelhandikappföreningens organisations-planerare Marjo Luomanen, 040 754 9716, marjo.luomanen(a)muskelhandikappförbundet.fi